10/22/10

PROJEKTI TUTVUSTUS


Projekti eesmärk: Luua koostööl põhinevaid tegevusi, mille kaudu kasvatada noorte teadlikkust nõrgematest ühiskonnaliikmetest ja  globaalprobleemidest ning kujundada oskust märgata meid ümbritseva igapäevaelu valupunkte ja aidata kaasa nende leevendamisele.

Meie projekt on jagatud kolme alategevusse:
1.       „Lastekodu laste elu põnevamaks“: tegevus 1 on suunatud Viljandi lastekodude lastele. Me korraldame lastekodude lastele erinevaid tegevusi: sportlike mängude päevi  oma kooli võimlas ja staadionil ning ettelugemise päeva 20. oktoobril.  Lisaks käivitab meie projektimeeskond lastekodu laste laulu ja draamaringi tegevuse.  Sportlike mängude ja ringi tegevuse jaoks kasutame meie oma kooli  ruumiressurssi. Spordimängude päevade lõpuüritusena toimub suur mängude päev, mille auhinnafondi jaoks käivitame koolis taskuraha annetamise kampaania.
2.       „Kurvad silmad rõõmsaks“: tegevus 2 on suunatud loomade varjupaiga toetamisele ja abistamisele. Korraldame varjupaika abistava tegevuse kõikide kooli õpilaste kaasosaluse kaudu (loomade jalutamine, koristustööd). Abistavasse tegevusse on kaasatud ka 1. tegevusest lastekodude lapsed. Hoiame käigus oma koolis 2008. aastal käivitatud pandipakendi kogumise süsteemi, millest saadava raha eest soetame loomade varjupaigale loomatoitu.
3.       „Euroopa noored Aafrika noorte heaks“:  tegevusega 3 käivitame noorte koostööl põhineva Aafrika abistamiseks suunatud tegevuse, millesse on kaasatud kogu koolipere.  Korraldame jalanõude, riiete ja mänguasjade kogumise kampaania ning heategevusliku müügi ja õpilaslaada. Saadud tulu annetame Rwanda toetamiseks. Et tõsta meie teadlikkust Aafrika selle piirkonna noorte probleemidest, tuleb meie kooli õpilastele kõnelema Rwandat külastanud  kooli vilistlane Gerly Nugis.  
Kõikidest tegevustest antakse teada kooli ajalehes „Nuhkur“ ning maakonnalehes „Sakala“. Heategevusliku laada korraldamise kaudu kaasatakse kogu linna elanikkond.
Tulemused: Projekti tulemusel suureneb noorte teadlikkus osalemisvõimalustest ümbritseva elu paremaks muutmiseks. Lastekodude lastele mõeldud huviring jätkab tegevust ka pärast projekti lõppu. C.R. Jakobsoni nimeline Gümnaasium võimaldab pärast projekti lõppu kasutada igal nädalal 1 tunni tasuta kooli võimlat. Aafrika abistamiseks mõeldud rahalised vahendid investeeritakse UNICEFi vahendusel Rwandas koolimaja või puhta joogivee trassi rajamisse. Viljandi loomade varjupaik saab projekti toel kujundada omale tugimeeskonna ja abitööjõu.


Nii toimus projekti tegevuste kavandamine kooli arvutklassis:




Nii toimus info levitamine:

Operatiivse info edastamiseks kasutasime kooli raadiot




Link projekti blogile on toodud meie kooli kodulehel:

http://www.crjg.vil.ee


Blogi link saadetakse maakonnalehele "Sakala", kes avaldab 

projektist pikema artikli