10/21/10

"Lastekodulaste elu põnevamaks" - LASTEKODUDE LASTELE KORRALDATUD MÄNGUDE PÄEVAD

Kontakti loomine latekodu juhatajaga

Kohe idee väljatöötamise järel lepiti kokku, et võetakse ühendust lastekodu juhatajaga. Esmalt sai selgeks, et lastekodu kontseptsioon on võrreldes mõne aasta taguse ajaga päris palju muutunud - lastekodu peab olema eeskätt kui kodu, mitte kasvatusasutus. Seetõttu ei tule ka kõne alla, et me läheme sinna iga kell lastega mängima. Meie koju ju ka ei tule klassitäis õpilasi, samuti ka lastekodusse...


Saime teada, et Viljandimaal tegutseb ühise asutusena Viljandimaa lastekodude ja laste hoolekande asutus, mille alla kuulub väikelastekodu, lastekodu vanematele lastele ja abikeskus.

Mängudepäeva kava koostamine
Esimesena oli meil vaja kokku leppida, missugusel moel ja millal need mängudepäevad toimuma saavad. Arutluse all olid järgmised küsimused:
  • koht
  • sihtgrupi vanus
  • auhinnafondi moodustamine
  • 23. oktoober 2010
  • 6. november 2010
  • 13. november 2010 - Sakala Maleva abistamine isadepäeval
  • 20. november 2010 (ujumine)
  • 27. november - FINAAL
Üritusse kaasatakse kuni 35 lastekodude last vanuses 6-20 aastat.


21. oktoobril leidis aset kohtumine lastekodude juhatajatega. Tutvustasime oma ideid mängudepäeva korraldamiseks ning kuulasime nende soovitusi lastega suhtelmiseks. 

1. mängudepäev 23. oktoober 2010
Päeva alustasime tutvumismänguga, kus me istusime ringis ning veeretsaime palli. Kes sai palli oma kätte pidi ütlema oma nime ning lemmiktegevuse.
Järgmiseks oli kavas teatevõistlus. Ülesanneteks olid: vähikõnd, kukerpallid, palli täpsusvise ämbrisse, saalihokikepiga palli slaalom ja väravasse löök ning pallivise korvi.
Siis jagasime lapsed kahte rühma: väiksemad ning suuremad. Väiksemad lapsed mängisid langevarjumängu ja igasuguseid jooksumänge. Suuremad pidasid maha võimsa korvpallimatši ning saalihoki võistluse. Seal osalesid ka meie klassi õpilased.
Pärast seda ronisid lapsed mööda köit, millset võtsid osa ka suuremad.


Pilte mängudepäevast:









Sakala Maleva abistamine lastekodus korraldataval isadepäeval

Leppisime kokku Sakala Maleva staabiülemaga, leitnant Marek Susiga, et abistame kaitseliidu Sakala malevat ning päästeteenistust lastekodule korraldataval isadepäeva üritusel.
Mõtlesime välja lastele ülesanded, mida nad peavad läbima kindlas punktis 5-15 minuti jooksul.
Meie klassi kaks õpilast - Allan Paalo ja Sander Ilves vastutvad selle tegevuse eest, juhendades ülesandeid lastele. Nende korraldada on kaitseliidu ürituse üks alategevus.